Samen bouwen

Hypnotherapie en Mindfulness vormen de basis van de sessies.

“De ’tools’ die Kersten me aanreikte waren echt bruikbaar en ze leerde me nog meer naar mijn gevoel te luisteren. “

De methodieken:

In de praktijk wordt gebruikt gemaakt van verschillende methodieken. Deze worden met elkaar gecombineerd. Ze geven helderheid over het ontstaan van de klachten en de triggers die maken dat je op een bepaalde manier reageert.

Hypnotherapie

Hypnotherapie is tegenwoordig een volledig erkende evidence based therapie welke ook steeds meer wordt toegepast in de reguliere zorg. Met hypnotherapie kun je belemmerende ervaringen en emoties, die in je onderbewuste zijn opgeslagen, alsnog verwerken. Bovendien kunnen we via hypnotherapie je gedrag in de toekomst versterken.

Regressie

Regressie zet ik in met hetzelfde doel als hypnotherapie. Via regressie gaan we naar het ontstaan van de klacht zodat daar een helende werking kan plaatsvinden.

Mindfulness:

Speelt in alle processen een ondersteunende rol en helpt je vertrouwen te versterken. Het is gebaseerd op oordeelloosheid en erkennende liefdevolle aandacht ondersteund door je ademhaling zodat je met beide voeten op de grond blijft.

Delenwerk:

Via deze methodiek kunnen wij in gesprek gaan met de verschillende delen in jou om te onderzoeken welke functie ze hebben, wanneer ze zijn ontstaan en of ze nu nog functioneel zijn, zodat je intern minder conflicten ervaart en passende keuzes kunt maken.

Innerlijk kindwerk:

Welke rol spelen de gevoelens en emoties die je als kind had in het hier en nu? Hier gaat het om gebeurtenissen uit de kindertijd welke weer in het licht mogen komen staan zodat ze alsnog verwerkt kunnen worden.

NLP:

Jouw ervaringen hebben jou als het ware op een bepaalde manier geprogrammeerd. Dit kunnen wij via NLP weer herkaderen en herprogrammeren.

Systemisch werken:

Je bent een onderdeel van een systeem (gezin, familie of werkrelaties) op welke manier neem jij je plek in en wat speelt hier allemaal bij een rol? Misschien wordt je belast door oude trauma’s of emoties die helemaal niet van jou zijn. Dan kun je deze last terug leggen daar waar het hoort.